Jaktresa

Under den gångna helgen samlades 10 stycken Skogsmästarstudenter hemma hos Fredrik utanför Vårgårda. Under lördagen samlades vi på gården för att sedan bli transporterade ut i skogen och få våra pass tilldelade. Vi jagade med stöthundar och fick lov att skjuta Rådjur, Vildsvin, Dov- och Kronhjort. I första såten fick Nils redan innan hundarna släppts eller att skyttarna kommit ut på pass möjlighet att skjuta en gris, som han naturligtvis tog! Förövrigt så var detta hans första gris, så grattis till honom! Efter att jakten dragit igång så sågs det flera djur på flera pass och innan jakten var slut så fick en skytt nedlägga ett rådjur. Efter en lunch med en värmande brasa kördes vi ut till nästa såt. När hundarna släppts tog det inte lång tid fören skallen ekade i skogen och vi hade full jakt på flera håll i såten. Vi lyckades nedlägga ytterligare två rådjur. Kevin fick bl.a. skjuta sitt första rådjur, vilket vi andra tycker är lite extra roligt.

Under kvällen var det några som åkte tillbaka till Skinnskatteberg och vi andra stannade kvar över natten för att under morgonen åter packa in oss i bilarna. Resan gick 10 mil norrut till Dingle, där vi skulle jaga rådjur och vildsvin hemma hos Linus. När vi kom fram åkte vi raka vägen ut i skogen för att komma igång med jakten. Det tog inte lång tid innan första drevet var i full gång och passerade några skyttar som fick se drevdjuret, men tyvärr var de ingen som kom till skott. Danne hade dock turen med sig och fick skjuta en bock som vart fram stött till honom, ytligare en bock sköts denna dag men grisarna då? En hundförare hittade några grisar i en plantering, tyvärr var de inte så intresserade av att delta i vår jakt. Utan de lämnade istället marken vi jagade på.

Tack till alla som var med att ordna kring jakterna och extra tack till Fredrik och Linus som drog ihop det hela! Vi hoppas på fler roligare gemenskaps jakter under dessa år och även gärna lite längre norrut!

Nu återgår vi till verkligheten och dyker ned i skogsbeskattningens värld! 

 
  
 
 
 
Jakt | |
Upp