19 mars 2017

Isfiske

Fritid

Under vårvintern är det många studenter som passar på att ta sig ut i vårsolen för att pimpla abborre och gädda. Eller varför inte köpa ett fiskekort till en av alla tjärnar i området och fiska efter regnbåge? Det var precis vad några studenter valde att göra denna soliga söndagen, medan andra följde med ut i den friska luften för att umgås och grilla. 

 
Pontus förbereder en ny fiske plats, som också gav resultat. 
 
 
 
Mattias funderar över om han skall ge upp fiskandet och grilla med oss andra 
 
 
 
Det serverades både kolbulle och pyttipanna 
 
 
 
 
 
Alfred drömmer om den stora regnbågen 
 
 
Jonathan som drog sin första regnbåge på isfiske spanar i vattnet efter nästa
 
 

 

7 mars 2017

Vardag

Allmänt

Just nu rullar undervisning och föreläsningar på som vanligt i Skinnskatteberg. Nationalekonomi har gåtts igenom, affärsjuridik håller vi på med just nu och snart börjar vi med värdering. Dessa skall sedan tentas av innan vi kan lägga kursen skoglig affärskunskap och verksamhetsledning bakom oss. Efter detta kan våren verkligen börja och vi kan möta värmen ute i skogarna.

Trotts att aktiviteten är låg just nu på bloggen betyder inte det att inget händer på skogsmästarprogrammet. För några veckor sedan lanserades en rekryteringsfilm om skogsmästarprogrammet, som Nils Jonsson, Einar Norin och Linus Henriksson gjort.

Länk: https://www.youtube.com/watch?v=z4vFI9UV9Lg

 
 
Om en månad sticker smp 15/18 till Italien under en vecka för att lära sig mer om skogsbrukandet i andra europeiska länder, mer om det då.